"کلوخ پز" مراسمی در انحصار اقلیدی هاهمزمان با رسیدن سیب زمینی در مزارع، هنگام غروب، کشاورزان خسته اجاقی از گل می ساختند و آتشی برپا می کردند و سیب زمینی های تازه را درون آتش می ریختند و شامی ساده و دلچسب فراهم می کردند. - به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، آن روزهایی که در گذشته دور کشاورزان اقلیدی، سیب زمینی هایشان را زیر هیزم های گر گرفته در اجاق های گلی، می پختند تا شامی برای خود فراهم کنند، شاید نمی دانستند پایه گذار رسمی خواهند بود که تا امروز دوام می یابد. کلوخ پز، همان رسمی است که از دیرباز تا امروز در اقلید و میان اقلیدی ها ماندگار شده است؛ رسمی که با روزهای پایان تابستان و ابتدای پاییز، فصل رسیدن سیب زمینی ها و به راه افتادن بادهای مشهور دشت بکان و چغورسیاه و . همزمانی دارد. امروز هم کشاورزان اقلیدی، در گوشه ای از مزرعه خود، اجاقی بزرگتر از آنچه پیشینیان آنان می ساختند، برپا کرده و هیزم در آن می ریزند و زیر آن را سیب زمینی دپو می کنند و در نهایت، با خوردن سیب زمینی های کوره پز شده، جشن برداشت محصول شان را برپا می دارند. این که سیب زمینی را در میان کوره ای که با کلوخ، خشت های گلی فاقد شکل هندسی خاص، ساخته شده است، می پختند، شاید یکی از دلایل مهم نامیدن مراسم به عنوان کلوخ پز بوده است. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |